Acasa BusinessMediu-Energie Nu stingeţi becul! Vă propunem rezistenţa prin lumină!

Nu stingeţi becul! Vă propunem rezistenţa prin lumină!

scris de Adrian Pătruscă
45 afisari

Ecologiştii propun o oră de beznă mondială cerând omenirii să stingă lumina sâmbătă între 20.30 şi 21.30 în cadrul programului “Earth Hour”.

terra lumina

Aproximativ 20% din electricitatea produsă în lume este consumată pentru iluminatul nocturn.

Aşa zisa Zi a Pământului este perfectă pentru absorbirea fondurilor internaţionale de către organizatorii evenimentului. La nimic altceva nu foloseşte această propagandă imbecilă care cere solidaritate pentru întunericul planetar. Iluminatul este abia pe locul 5 între cauzele consumului mondial de electricitate.

Momentul mobilizării pentru întru beznă aminteşte în fiecare an de apelurile la economie ale lui Ceauşescu, a cărui industrie energofagă şi ineficientă lăsa fără lumină casele oamenilor. Oraşele României, văzute noaptea din avion, păreau luminile unei discoteci săteşti: se stingeau, se aprindeau, se stingeau…

Ecologiştii care propun anual bezna mondială de Ziua Pământului nu realizează altceva decât că se pun singuri “în lumină”, fără ca iniţiativa lor să ducă la vreo îmbunătăţire a vieţii oamenilor. Dimpotrivă, omenirea este pusă să experimenteze întoarcerea la vremea cavernelor, numai bună pentru deznodământul crizei globale care este experimentată pe pielea ei.

Mai rău, anul acesta, apelul la stingerea luminii pe Terra vine după teribilul accident de la centrala nucleară de la Fukushima, când întreaga planetă îşi pune problema dacă centralele atomice mai reprezintă o soluţie, sau trebuie căutate alternative mai sigure.

Ziuaveche.ro vă propune o galerie foto cu cele mai frumoase aglomerări urbane văzute din spaţiu pe timpul nopţii. Nu ar fi păcat ca aceste splendori să dispară şi să ne întoarcem la opaiţ şi la caverne, de dragul noi religii ecologiste?

6 comentarii

u s 25-03-2011 - 22:27

Vreau sa te vad la asa zisa zi a holocaustului cum faci. Cu becu esti viteaz.

codul x 26-03-2011 - 02:23

– e stinsa demult mai in ROMANIA cu asa JUSTITIE daca un medic ia 100 de euro si se face flagrant ,este inchis si primeste 3-7 ani de inchisoare si fara drept de profesie.Unde este justitia- ma f.ut in ea de tara.

Bula-ngiu 26-03-2011 - 07:46

Sunteti nebuni? In timpul meciului Bosnia-Romania? N-o sa vedeti!

Arhimede 26-03-2011 - 12:02

Eu voi stinge televizorul, taman in timpul meciului.

sorinescU 26-03-2011 - 17:31

cu lanterna cu baterii pe baza de peshte vegetal, e voie ?

Europeanuul 26-03-2011 - 19:04

Mda, pentru “smecherii” de pe malurile Dimbovitei constiinta a ajuns sa fie declarata ca si propaganda imbecila.

http://uk.reuters.com/article/2011/03/26/uk-climate-earthhour-idUKTRE72P0HJ20110326?pageNumber=1

Constiinta este un sentiment pe care omul il are asupra moralitatii actiunilor sale (pentru Alamar: se mai spune ca coonstiinta este glasul lui Dumnezeu – in om)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult