Acasa BusinessMediu-Energie Oglinzi in spatiu contra incalzirii globale

Oglinzi in spatiu contra incalzirii globale

scris de Ziua Veche
2 afisari

Pentru a opri încălzirea globală, oamenii de ştiinţă iau în calcul amplasarea unor oglinzi gigantice în spaţiu pentru a reflecta lumina soarelui sau acoperirea Groenlandei cu o pătură imensă, pentru a nu se topi.


Împrăştierea fierului prin oceane va fertiliza algele, ca să poată absorbi şi mai mult CO2, iar crearea norilor artificiali va împiedica lumina soarelui să mai ajungă pe Terra, în cantităţi foarte mari.

Dr. Rajendra Pachauri, directorul Panoului Internaţional asupra Schimbărilor Climatice (IPCC), a declarat, în cadrul conferinţei privind schimbările climatice de la Cancun, că următorul raport asupra încălzirii globale al IPCC va lua în calcul şi opţiunile de geoinginerie, care ar putea inversa încălzirea.

El a spus în cadrul conferinţei că dacă oamenirea continuă să emită gaze cu efect de seră în rata actuală, lumea se va confrunta cu o încălzire catastrofală în următorii 50 de ani.

 

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult