Acasa BusinessMediu-Energie Oprescu se pregăteşte de inundaţii în Bucureşti

Oprescu se pregăteşte de inundaţii în Bucureşti

scris de Matei Iliescu
4 afisari

Sorin Oprescu a afirmat sâmbătă că, potrivit calculelor elaborate de specialişti, topirea zăpezii din Bucureşti ar duce la un volum estimat de apă de aproximativ 54 milioane de metri cubi. 

Inundatiile din 1927-Bucuresti

Inundatiile din 1927-Bucuresti

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a organizat, sâmbătă, un comandament de iarnă, pentru a stabili planul de pus în aplicare în eventualitatea unor inundaţii generate de o topire bruscă a zăpezii. El a explicat că, în Bucureşti, există pericolul să se inunde marile intersecţii şi să intre apa în casele oamenilor în zonele fără canalizare. ‘Nu o să pot niciodată să car 54 de milioane de metri cubi de zăpadă din Bucureşti, dar asta nu înseamnă că nu ne pregătim’, a declarat Sorin Oprescu.
Oprescu i-a rugat pe operatorii de deszăpezire să elibereze de zăpadă cu prioritate zonele fără canalizare din capitală, cu atât mai mult cu cât de la începutul săptămânii viitoare temperaturile vor începe să crească. ‘A mai rămas un procent de 5%, zone de risc. Practic este vorba de străzile fără canalizare. În total, sunt 28 de străzi cu lungime de aproape un kilometru, care sunt străzi chiar de pământ. Nu au canal, nu au apă, nu au iluminat public. Sunt străzi în pericol de a fi inundate, dacă se topeşte zăpada’. a explicat Sorin Oprescu.
Primarul Capitalei a mai spus, potrivit Agerpres, că zăpada va fi depozitată în lacurile din parcuri, cu aprobare de la Ministerul Mediului. De asemenea, a mai fost încheiat un protocol pentru un teren privat de rezervă pentru depozitarea zăpezii. ‘Nu vreau să producem isterie, dar, pentru că de luni începe o uşoară creştere a temperaturilor, vreau ca toată lumea să fie pregătită. Avem un plan de acţiune cu cei de la Apa Nova şi vreau să vă rog ca urgenţa dumneavoastră să o reprezinte străzile fără canalizare. În primul rând, de aici vreau să fie adunată şi transportată zăpadă’, a transmis Oprescu responsabililor de la Apa Nova şi de la Primăria Capitalei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult