Acasa BusinessMediu-Energie (P) Instanţa se pronunţă în favoarea Roşia Montană Gold Corporation

(P) Instanţa se pronunţă în favoarea Roşia Montană Gold Corporation

scris de Ziua Veche
1 afisari

Curtea de Apel Alba confirmă definitiv şi irevocabil legalitatea primului certificat de urbanism al Proiectului Roşia Montană, emis în 2004.

Reiterând decizia Tribunalului Alba din luna iunie 2010, Curtea de Apel Alba a respins săptămâna trecută cererea de anulare a certificatului de urbanism nr. 68/2004, eliberat pentru RMGC de către Consiliul Judeţean Alba. Cererea de anulare a fost introdusă de Asociaţia Alburnus Maior şi de Centrul de Resurse Juridice. Certificatul de urbanism nr. 68/2004 a fost eliberat în anul 2004, înainte de elaborarea studiului de impact asupra mediului pentru Proiectul Roşia Montană. Decizia – definitivă şi irevocabilă – confirmă astfel validitatea şi legalitatea documentului emis către RMGC.


„Ca urmare a succeselor consecutive în justiţie şi a reluării analizei raportului de evaluare a impactului asupra mediului, ne exprimăm încrederea că analiza va confirma faptul că Proiectul Roşia Montană a fost elaborat la cele mai înalte standarde internaţionale, astfel încât să devină un model de operaţiune minieră. Atât din punct de vedere tehnic, cât şi din perspectiva dezvoltării comunităţii locale, mina de la Roşia Montană va fi un model pe care orice proiect minier ulterior îl va urma”, declară Dragoş Tănase, director general al RMGC.


Proiectul minier de la Roşia Montană aduce peste 4 miliarde de dolari în economia României, în mod nemijlocit, ceea ce va duce la o contribuţie totală potenţială la PIB de 19 miliarde USD incluzând efectele de multiplicare, conform estimărilor recente ale specialiştilor britanici de la Oxford Policy Management.


Proiectul va genera mii de locuri de muncă respectând legislaţia de mediu din România şi Uniunea Europeană şi contribuind, în acelaşi timp, la conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult