Acasa BusinessMediu-Energie Pericol chimic în Bulgaria. 2000 de persoane evacuate

Pericol chimic în Bulgaria. 2000 de persoane evacuate

scris de M.A.
6 afisari

Peste 2000 de persoane au fost evacuate din oraşul Debeleţ, din nordul Bulgariei, după ce o cisternă încărcată cu stiren s-a răsturnat.

Cisterna rasturnata in Bulgaria (btv.bg)

Cisterna rasturnata in Bulgaria (btv.bg)

Cisterna era înmatriculată în Turcia şi se îndrepta către România, relatează presa bulgară.

Până la ora locală 5.00, fuseseră deja evacuate 350 de persoane din locuinţe aflate în apropierea râului Beliţa, ulterior fiind evacuaţi şi majoritatea celorlaţi locuitori ai oraşului, potrivit agenţiei Focus News. Locuitorii, transportaţi cu autobuze, ambulanţe şi autovehicule proprietate privată, au fost găzduiţi la Veliko Târnovo şi într-un sat aflat în vecinătate.

Primarul din Debeleţ (Дебелец) a afirmat că substanţele chimice eliberate în atmosferă încep să se depună pe sol. „Vom aştepta să scadă temperatura pentru a ne asigura că nu se mai evaporă din sol substanţe periculoase”, a declarat el, transmite Mediafax.

Cisterna, care venea dinspre Kaliferevo şi se îndrepta către Veliko Târnovo, s-a răsturnat în cursul nopţii în apropiere de Debeleţ, potrivit cotidianului Dnvenik.

Primii evacuaţi au fost 51 de copii, aflaţi într-o grădiniţă din apropierea locului unde s-a produs accidentul şi unde au fost înregistrate niveluri ridicate de emisii chimice nocive.

Cisterna transporta stiren, considerat substanţă chimică periculoasă în cazul contactului cu ochii sau cu pielea, dar şi în caz de ingestie sau inhalare.

Conform Focus News, o parte din încărcătură s-a scurs în râul din apropiere şi  este transportată în aval, către zona unui cartier rezidenţial din Veliko Târnovo.

1 comentariu

Liviu 11-07-2011 - 15:37

„… şi Ea [substanta chimica, stirenul lichid; nota mea] este transportată în aval …” – evident, ca doar nu o urca pe rau in amonte !!!

P.S. Totusi, cine este M.A. ?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult