Acasa BusinessMediu-Energie Pericol de inundații. Avertizare hidrologicǎ pentru mai multe rȃuri din țarǎ. Vezi care!

Pericol de inundații. Avertizare hidrologicǎ pentru mai multe rȃuri din țarǎ. Vezi care!

scris de Z.V.
5 afisari

Administraţia Naţională Apele Romane a transmis o avertizare hidrologică, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală, precipitaţiile în curs, şi prognoza meteorologică pentru următoarele 12 ore.

Pericol de inundații. Avertizare hidrologicǎ pentru mai multe rȃuri din țarǎ (foto:satmareanul.net)

”Există risc de producere de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Corazel, Geru, Suhu, Chineja, Horincea, cu efect de inundaţii locale şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe sectoarele de râu monitorizate. Momentul producerii fenomenelor vizate: 12.09.2013 ora 23,30 – 13.07.2013 ora 12,00”, se arată în avertizarea hidrologică.  Astfel, s-a instituit cod galben începând de vineri, ora 1,00, pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor din bazinele: Corazel, Geru, Suhu, Chineja şi Horincea (judeţul Galaţi).

Cod portocaliu a fost instituit începând de joi, ora 23,30, pe cursurile superioare şi pe afluenţii din bazinele superioare ale râurilor: Corazel (Corazelul Sec, Taploani), Geru (Gologan, Geruşiţa), Suhu (Suhurlui, Perişani), Chineja (Covurlui, Bujorul, Slivna, Băneasa, Roşcani) şi Horincea (Oarba, Lişcov), situate în judeţele Galaţi şi Vaslui.  Administraţia menţionează că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare Cod Galben de ploi torenţiale, valabilă începând de joi seară până vineri dimineaţă.  Astfel, în intervalul 12 septembrie, ora 21,00 – 13 septembrie, ora 09,00, mai ales pe durata nopţii vor fi ploi pe arii extinse în estul, sudul şi centrul ţării.

1 comentariu

HUMOR NEGRU 13-09-2013 - 09:34

AUTORITATILE LOCALE LABILE, AU CERUT SPRIJINUL ARMATEI. LE REAMINTIM CA FRONTUL COMUN DE DENIGRARE AL ARMATEI FACUT INCLUSIV DE TRADATORUL NATIONAL TRAIAN BASESCU, A AFIRMAT CA ARMATA ROMANA, NU A PARTICIPAT LA RAZBOAIE CI DOAR LA AGRICULTURA SI LA INUNDATII SI CALAMITATI. INSEAMNA CA ROLUL SI LOCUL ARMATEI NU ESTE DECAT LA RAZBOI SI CU ASTA BASTA. SA SE DESCURCE CUM CRED DE CUVIINTA . ARMATA ESTE PLATITA UNITAR LA 8 ORE CA SI BARMANII SAU STRUNGARII , ASA CA ROMANII SUNT INDEMNATI SA ISI VADA DE GRIJA SINGURI.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult