Acasa BusinessMediu-Energie Peştii radioactivi de la Fukushima

Peştii radioactivi de la Fukushima

scris de C.F.V.
3 afisari

Un studiu realizat de Ministerul Mediului japonez a relevat prezenţa de peşti cu grad înalt de cesiu radioactiv în râurile şi lacurile de acumulare din Fukushima, provincia în care se află centrala nucleară avariată de tsunamiul din 2011, informează sâmbătă agenţia Kyodo, citată de EFE.

Peştii radioactivi de la Fukushima

Între exemplarele cu cel mai mare material radioactiv se află păstrăvul de munte, la care au fost detectate 11.400 de bechereli de cesiu la kilogram, depăşind de o sută de ori limita de 100 de bechereli la kilogram stabilită în Japonia. Păstrăvul a fost prins în râul Niida, al oraşului Minamisoma, situată la circa 20 de kilometri la nord de centrala de la Fukushima Daiichi, cea mai afectată de accidentul nuclear şi aflată la limita de excludere creată.

Detectarea anul trecut la orez şi la carnea de vacă de material radioactiv după accidentul provocat de tsunami, a determinat guvernul să reducă în aprilie de la 500 la 100 de bechereli limita pentru fructe, legume, cereale, peşte, fructe de mare şi carnea de vacă. A fost redusă, de asemenea, de la 200 la 50 de bechereli de cesiu la kilogram limita pentru lapte şi alimentele pentru copii şi de la 200 la 10 limita pentru apă. Este a doua analiză de acest gen realizată de Ministerul Mediului după prima efectuată între decembrie 2011 şi ianuarie 2012.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult