Acasa BusinessMediu-Energie Piedone a reclamat RADET la Protecţia Consumatorilor

Piedone a reclamat RADET la Protecţia Consumatorilor

scris de A.H.
2 afisari

Primarul Sectorului 4 a reclamat RADET la Protecţia Consumatorilor. Cristian Popescu Piedone a formulat o sesizare la ANPC privind livrarea apei calde.

Primarul Sectorului 4 a reclamat RADET la ANPC.

Primarul Sectorului 4 a reclamat RADET la ANPC.

Edilul susţine că RADET a încălcat clauzele contractuale, după ce mai multe asociaţii de proprietari de pe raza Sectorului 4 nu au beneficiat de apă caldă timp de câteva zile, deşi au facturile achitate la zi.

Contractul încheiat între asociaţiile de proprietari şi RADET stipulează faptul că temperatura de livrare a apei calde către populaţie la intrarea în imobil trebuie să se încadreze între 55̊ şi 60̊ C. Ori, zile în şir, cetăţenii Sectorului 4 au primit la robinet apă cu mult sub această temperatură! Iar ceea ce este mai grav decât faptul că acestor oameni li s-a refuzat dreptul la o viaţă în condiţii decente şi civilizate, deşi au facturile achitate la zi, este modalitatea de facturare! Şi aceasta, deoarece, pentru toată perioada în care RADET a încălcat clauzele contractuale care prevăd o anumită temperatură de livrare a apei, în baza a ceea ce au înregistrat apometrele, locuitorii Sectorului 4 vor trebui să plătească facturile ca şi cum ar fi consumat apă caldă!”, spune edilul Sectorului 4, în sesizarea către ANPC.

Potrivit lui Cristian Popescu Piedone, consumatorii casnici, „pe lângă faptul că nu au beneficiat de drepturile lor legale, cu toate că şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale, achitând în termenul impus facturile, acum vor fi nevoiţi să plătească pentru un serviciu de care nu au beneficiat”.

„Vă solicităm ajutorul, ca Instituţie a Statului responsabilă cu protejarea drepturilor consumatorilor, şi vă rugăm să decideţi în consecinţă, anexând prezentei sesizările înaintate Primăriei Sectorului 4 de asociaţiile de proprietari care au avut de suferit în urma acestei situaţii”, mai spune primarul, în sesizare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult