Acasa BusinessMediu-Energie Plătesc sau nu bucureștenii apa caldă nefurnizată?

Plătesc sau nu bucureștenii apa caldă nefurnizată?

scris de B.C.R
10 afisari

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este de acord ca bucureştenii să achite apa caldă de care nu beneficiat câteva zile la rând, din vina RADET și Distrigaz, la preț de apă rece.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Pe de altă parte, Oprescu a spus că municipalitatea are bani pentru a compensa preţul la gigacalorie până la sfârşitul anului „şi după aceea”. În prezent, preţul gigacaloriei în Capitală este de 341 de lei, din care populaţia plăteşte circa 170 de lei, iar municipalitatea suportă, prin subvenţie de la bugetul local, 171,18 lei, adică peste 50% din cost.

Bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 nu au mai avut apă caldă începând din 2 octombrie. ELCEN, furnizorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), a explicat că apa caldă nu a mai fost livrată la temperaturile obişnuite în urma reducerii cantităţii de gaze primite de la Distrigaz.

RADET a anunţat pe site, sâmbătă, că a fost nevoită să reducă temperatura apei calde, în sectoarele 2, 3, 4 şi 5, din cauza reducerii presiunii şi cantităţii de gaze livrate către ELCEN.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult