Acasa BusinessMediu-Energie Ploiești: Rafinǎria Lukoil a reluat comercializarea produselor finite

Ploiești: Rafinǎria Lukoil a reluat comercializarea produselor finite

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Rafinăria Lukoil Ploiești, repornitǎ vineri, 10 octombrie, a reluat activitatea de comercializare a produselor finite ȋn dimineața de luni, 13 octombrie.

Ploiești: Rafinǎria Lukoil a reluat comercializarea produselor finite (foto:greenly.ro)

Ploiești: Rafinǎria Lukoil a reluat comercializarea produselor finite (foto:greenly.ro)

Rafinăria a obținut luni, la trei zile de la repornirea instalațiilor, produse finite și a reluat activitatea de comercializare a acestora, conform unui comunicat al companiei, remis de Agerpres. Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Prahova, Daniela Tudorache, a declarat vineri dimineaţă cǎ instiuția pe care o conduce a primit o notificare din partea rafinăriei Lukoil prin care se anunţă repunerea în funcţiune a instalaţiilor din incinta rafinăriei, oprite în urmă cu o săptămână.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești efectuează cercetări față de SC Petrotel Lukoil SA Ploiești pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de spălare de bani cu un prejudiciu estimat de 230 de milioane de euro. De asemenea, față de directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani și s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar. La data de 2 octombrie anchetatorii au dispus măsura sechestrului asigurator ca urmare a unor percheziții efectuate pe platforma Lukoil din Ploiești, iar la data de 6 octombrie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a dispus înlocuirea măsurilor asigurătorii prin ridicarea parțială a sechestrului asigurător asupra conturilor bancare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult