Acasa BusinessMediu-Energie Primul caz de boală Lyme, confirmat la Galați

Primul caz de boală Lyme, confirmat la Galați

scris de A.H.
3 afisari

Direcția de Sănătate Publică Galați a confirmat primul caz oficial de boală Lyme din această vară. Maladia e provocată de mușcătura de căpușă și a fost confirmată clinic și serologic.

Primul caz de boală Lyme, la Galați.

‘Este un caz de boală Lyme, confirmată clinic și serologic. Este o persoană de sex masculin, în vârstă de 62 de ani, din mediul rural’, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați.

Este singurul caz de Lyme descoperit anul acesta la un bărbat din localitatea Frumușița, care a fost mușcat de căpușă luna trecută. Nu și-a dat seama că a fost înțepat decât după ce locul s-a înroșit și a început să se simtă rău.

‘A fost un caz cu boală Lyme în fază acută. Pacientul prezenta un eritem migrator și asta l-a determinat să vină la doctor. În momentul de față este tratat și probabil că se află la domiciliu’, a declarat Mihaela Ganea, medic în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase.

De la începutul anului, peste 280 de gălățeni s-au prezentat la medic după ce au fost înțepați de căpușe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult