Acasa BusinessMediu-Energie Probleme la Cernavodă: reactorul nuclear s-a oprit din senin

Probleme la Cernavodă: reactorul nuclear s-a oprit din senin

scris de A.B.
8 afisari

Oprirea reactorului nu a fost planificată, astfel că producţia de electricitate a companiei de stat NuclearElectrica a scăzut la mai puţin de jumătate, potrivit declaraţiilor directorului general, Dumitru Dina, citat de Mediafax.

Defecţiune la Centrala nucleară de la Cernavodă

Încă nu se ştiu cauzele pentru care a fost oprită unitatea 2, dar nu este nimic grav. Precedenta oprire neplanificată a unui reactor al NuclearElectrica a fost în noiembrie 2012. NuclearElectrica asigură, atunci când funcţionează cu ambele reactoare, aproximativ 20 la sută din necesarul de energie la nivel naţional.

2 comentarii

Pkly 09-01-2013 - 22:52

Hm…moristile de vant din Dobrogea atat asteapta ! Acestea deja au depasit,la inceput de 2013,productia de curent produsa–la un loc–de ape,gaze si atom(fara carbuni !).
Intrebari:
–De ce insista d-nii de la Nucleara de la Cernavoda sa fie finalizate,,toate cupolele”(acum sunt 2 in functiune iar 3 abandonate) ?
–Sau,de ce se propune sa vindem curent la turci(pe cablu submarin,construit de rRomanika !) iar tara sa importe gaze pe teva de la rusi ?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult