Acasa BusinessMediu-Energie Probleme la la Cernavodă: Un reactor nuclear, oprit. Ce s-a întâmplat

Probleme la la Cernavodă: Un reactor nuclear, oprit. Ce s-a întâmplat

scris de C.S.
23 afisari

UPDATE: Reactorul 2 de la Cernavodă a fost reconectat la sistemul energetic. Unitatea a fost deconectată ca urmare a unei defecțiuni apărute la generatorul electric. Aceasta a fost remediată de către specialiștii centralei, cu suport din partea fabricantului instalației (General Electric). 

Reactorul numărul doi al Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost oprit, astăzi, pentru remedierea unei defecțiuni. Acesta a fost deconectat de la Sistemul Energetic Național.

Reactorul numărul doi al Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost oprit.

Reactorul numărul doi al Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost oprit.

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost deconectată de la Sistemul Energetic Naţional, pentru remedierea unei defecţiuni apărute la generatorul electric. Toate sistemele au acţionat conform proiectului, fără a afecta securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurator.

Cauzele defecţiunii sunt investigate, prin teste şi măsurători, de o echipă de specialişti ai centralei, cu suport din partea fabricantului instalaţiei, compania General Electric.

Dupa remedierea defecţiunii, Unitatea 2 va fi reconectată la Sistemul Energetic Naţional.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult