Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza Meteo 11-13 octombrie: Cum va fi vremea ȋn weekend

Prognoza Meteo 11-13 octombrie: Cum va fi vremea ȋn weekend

scris de Ziua Veche
6 afisari

Ȋn al doilea sfȃrșit de sǎptǎmȃnǎ din luna octombrie, temperaturile maxime vor varia ȋntre 15-30 grade, vremea fiind puțin mai caldǎ decȃt ȋn mod obișnuit.

Prognoza Meteo 11-13 octombrie: Cum va fi vremea ȋn weekend

Vineri, vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Excepţie face nord-estul, unde valorile termice de-abia se apropie de cele normale ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla de la slab până la moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în nordul Moldovei şi 25…26 de grade în Banat şi Crişana. Ceaţa ar putea să mai persiste la prima oră, în special în sudul şi estul ţării, unde se poate asocia cu burniţă.

În București, vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal la această dată. Dimineaţă, 7…9 grade şi 22…23 de grade la amiază. La fel ca în zilele trecute vom avea parte de ceaţă în prima parte a zilei, mai ales în zona preorăşenească.

La munte va fi o zi frumoasă şi caldă de octombrie. Temperaturile cresc mai mult decât ieri, astfel maximele termice sunt generoase în toate masivele: 18 grade la Predeal, 17 grade la Păltiniş, 13 grade la Semenic, 18 grade la Stâna de Vale şi 12 grade pe Ceahlău, Vârful Toaca. Soarele va avea o prezenţă generoasă, dar pe văi şi în depresiuni dimineaţa se formează ceaţă, izolat asociată cu burniţă. Weekendul vine cu vreme excelentă, numai bună pentru a admira culorile toamnei la înalţime. Sâmbătă, soare printre nori şi numai răzleţ şi trecător ploi slabe. Vântul nu trece de moderat, iar valorile termice se menţin peste mediile climatologice ale acestei perioade. Duminică cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi slabe în Carpaţii Occidentali, iar spre seară şi în vestul Carpaţilor Meridionali. În restul masivelor, din nou ceaţă de dimineaţă.

Sâmbătă, după conturul arcului carpatic, vremea se împarte în două. În regiunile intracarpatice soarele este la datorie, iar ceaţa matinală de pe văi se risipeşte destul de repede, astfel încât temperaturile ajung la valori de vară: 25 de grade la Târgu Mureş, Oradea, chiar 26 de grade la Timişoara. În sud şi est ceaţa poate persista până la amiază şi poate fi asociată cu burniţă. Prin urmare temperaturile sunt modeste, dar încă în limite normale, între 15 şi 22 de grade. Vântul este în general slab, când şi când moderat prin sudul Banatului.

În Capitală, sȃmbǎtǎ cerul va fi temporar noros, iar dimineaţă şi după căderea serii va fi ceaţă. Vântul este liniştit, iar maxima termică se va situa în jurul valorii de 20 de grade, considerată normală pentru data calendaristică în care ne aflăm.

Vreme asemăntoare va fi şi duminică. Regiunile intracarpatice beneficiază în continuare de valori termice mai ridicate decât în mod obişnuit, de soare printre nori, dar şi câteva ploi slabe în Banat şi Crişana. În sud şi în est plafonul de nori joşi stratiformi şi ceaţa dau un aspect de vreme mohorâtă cel puţin în prima parte a zilei, când ar putea să apară şi burniţă sau ploi slabe. La amiază vor fi maxime între 15…17 grade în Moldova şi 25 de grade în Banat.

În București, duminică va fi vreme plăcută, cu 11 grade la prima oră şi 19…20 la amiază. Ceaţa persistă la începutul zilei, când poate fi asociată cu burniţă, dar apoi printre nori apare şi soarele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult