Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza meteo 15 ianuarie – 12 februarie

Prognoza meteo 15 ianuarie – 12 februarie

scris de Ziua Veche
255 Afisari

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. După ger, revine primăvara, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite, astfel pot ajunge la valori de 10-12 grade. 

Schimbarea circulație atmosferice va aduce un transport de aer mai cald spre zona geografică a țării noastre. Pe parcursul săptămânii viitoare, valorile de temperaturã vor fi în creştere în majoritatea zonelor şi se vor situa peste normalul perioadei. Precipitațiile vor fi în general slab cantitativ în cea mai mare parte a țării, dar spre finalul săptămânii un nou val de ploi va fi în extindere în vest, nord-vest și în centru. Vântul se va menţine mai alert în zonele montane, în special la altitudini mari şi pe arii restrânse şi în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, sud-vest și în sud-est.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil ușor deficitar local.

Vremea 22 – 29 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea 29 ianuarie – 5 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Vremea 5 – 12 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult