Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza Meteo: Cum va fi vremea ȋn februarie, martie și aprilie

Prognoza Meteo: Cum va fi vremea ȋn februarie, martie și aprilie

scris de Ziua Veche
4 afisari

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna aprilie.

Prognoza Meteo: Cum va fi vremea pȃnǎ ȋn februarie, martie și aprilie (foto:uknowispeaksense.com )

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%, potrivit mediafax. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Astfel, ȋn februarie temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în regiunile centrale şi nordice şi peste aceste medii în restul teritoriului. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil local excedentare în vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

Ȋn martie, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale, exceptând regiunile sud-estice şi local sudice, unde se vor situa peste normalul perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând sud-estul, unde se vor încadra în normele climatologice.

Ȋn aprile, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în sud-estul, vestul şi local în sudul ţării şi se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor.Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendinţă de excedent în centrul şi nordul ţării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult