Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza METEO: cum va fi vremea de alegeri (weekend)

Prognoza METEO: cum va fi vremea de alegeri (weekend)

scris de Z.V.
2 afisari

Vremea va fi rece, izolat geroasă în primele ore în nord şi centru. Înnorările se vor accentua treptat şi, mai ales în a doua parte a zilei şi în cursul nopţii, vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare în zona de munte, în Banat, Crişana, Maramureş şi în jumătatea de nord a Moldovei şi mixte în Transilvania şi în Oltenia. În zona montană şi în Banat cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

În restul teritoriului, pe arii restrânse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în sudul şi sud-estul ţării, dar mai ales la munte şi în sudul Banatului, unde va viscoli temporar ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai scăzute în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menţine rece. Cerul se va înnora, iar noaptea vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Vântul se va intensifica. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

LA MUNTE: Vremea se va menţine rece. Înnorările se vor accentua treptat şi, mai ales spre seară şi în cursul nopţii, va ninge, la început în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali apoi şi în restul zonelor montane. Cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va avea intensificări. În primele ore ale intervalului, pe văi şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ: Vremea va fi în general închisă. În cursul zilei vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare în zona de munte, în Banat, Crişana, Maramureş şi în jumătatea de nord a Moldovei, mixte în Transilvania şi Oltenia şi sub formă de ploaie în rest. Noaptea, aria precipitaţiilor se va restrânge şi va ninge în Moldova, în Muntenia vor fi precipitaţii mixte, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În zona montană şi în Moldova, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp. Îndeosebi în prima parte a zilei vor mai fi intensificări ale vântului, cu precădere în Banat, Crişana şi la munte, unde va viscoli temporar ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 7 grade, mai ridicate în sud-est, iar cele minime, în general, între -6 şi 6 grade.

LA MUNTE: Vremea va fi în general închisă şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare. Cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla tare. Temperatura aerului va marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult