Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA în acest WEEKEND

Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA în acest WEEKEND

scris de C.S.
2 afisari

Vremea va fi mai caldă, în weekend, decât ar fi normal în prima decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a ţării, exceptând zonele joase din sud şi din est, unde regimul termic se va menţine relativ rece.

Vreme caldă pentru această perioadă a anului.

În zonele joase din sud şi est local, mai ales la începutul zilei, ceaţa va persista. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi izolat în vestul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2…-1 grad în zonele cu ceaţă persistentă în special din Lunca Dunării şi 13…14 grade în Dealurile Banatului, iar cele minime se vor încadra în general între -6 şi 6 grade.

LA BUCUREŞTICerul va avea înnorări şi se va semnala ceaţă, îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

LA MUNTEVremea va fi în continuare caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros şi mai ales în a doua parte a intervalului se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ploaie, iar pe crestele înalte mixte, pe arii extinse în Carpaţii Occidentali, local în Carpaţii Meridionali şi izolat în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va prezenta unele intensificări, îndeosebi pe creste. Pe vai şi în depresiuni se va semnala ceaţă posibil asociată trecător cu burniţă.

DUMINICĂ

Valorile de temperatură se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări şi, mai ales spre seară şi noaptea, va ploua local în vestul şi în nordul ţării, în timp ce în restul teritoriului doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţe. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat vor fi depuneri de polei. În special în primele ore ale zilei, în zonele joase din sud şi din est pe alocuri va mai fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi izolat în regiunile vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, mai ridicate în Banat, iar cele minime se vor încadra, în general, între -3 şi 5 grade.

LA MUNTEVremea se va menţine caldă pentru această dată calendaristică. Cerul va prezenta înnorări şi îndeosebi în cursul nopţii se vor semnala precipitaţii mixte, pe arii extinse în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali şi pe arii mai restrânse în Carpaţii Orientali.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult