Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza METEO. Cum va fi vremea în noaptea de Revelion si pe 1 ianuarie 2013

Prognoza METEO. Cum va fi vremea în noaptea de Revelion si pe 1 ianuarie 2013

scris de Z.V.
106 afisari

Noaptea de Revelion va fi geroasă în Moldova şi Transilvania, cu temperaturi minime cuprinse între -12 şi 0 grade. În Muntenia şi Dobrogea, temperaturile minime vor oscila între -5 şi -8 grade. Zonele cele mai călduroase vor fi Maramureş, Crişana şi Banat unde mercurul nu va coborî mai jos de -3, -5 grade. De menţionat este că aceste valori minime vor fi atinse doar către dimineaţă, la miezul nopţii fiind cu câteva grade mai ridicate, în caz că unii vor să întâmpine anul 2013 în stradă.

De nins, nu va ninge nicăieri în noaptea de Revelion. În zonele joase din Moldova şi Muntenia va apărea ceaţa însoţită de depunere de chiciură. La Bucureşti, vor fi -6/-8 grade, la Constanţa -4, la Iaşi -9, la Craiova -6, iar la Timişoara -5. În primele două zile din 2013, vremea va fi frumoasă, chiar dacă izolat va fi ceaţă. Pe 3 ianuarie, cerul se înnorează în toată şara, cu excepţia zonelor de vest şi nord-vest. O schimbare de substanţă a vremii se va înregistra pe 4 ianuarie, când pe teritoriul României va intra o masă de aer polar mai rece, asociată cu ninsori şi cu vânturi puternice.

In Capitală, dimineaţa e posibil să apară ceaţa şi chiciura şi minus 8-minus 6 grade în termometre. Pe parcursul zilei vremea va fi frumoasă, cu mult soare, vânt slab şi în jur de 3 grade la amiază. În regiunile din vestul Carpaţilor vremea nu se schimbă aproape deloc faţă de ieri. Dimineaţa este posibil să apară ceaţa, în special prin Transilvania, în Banat, Crisana si in Maramureş îşi fac loc şi câţiva nori inofensi, dar va fi destul soare. Maximele termice se opresc pe la minus 4 grade la Miercurea Ciuc, în jur de 0 grade în Braşov, Sibiu şi Cluj Napoca şi 3-4 grade la Satu Mare, Oradea, Arad si Timisoara.

În sudul ţării soarele va domina peisajul meteorologic, chiar dacă în primele ore este posibil să mai persiste ceaţa, mai ales prin sudul şi estul Munteniei. Vântul va sufla slab, iar temperaturile mai câştigă în medie 2 grade faţă de ziua precedentă, chiar mai mult in vestul Olteniei. Sunt prognozate 1-2 grade în Brăila, Buzău, Slobozia, Călăraşi şi Craiova şi 4-5 grade la Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin. În Dobrogea, soare, nici urmă de nori şi vânt slab şi temperaturi cu 2-3 grade mai mari faţă de ieri, adică în jur de 4-5 grade la Tulcea şi la Constanţa.

Şi în Moldova se simte o încălzire modestă, însă doar în nordul regiunii, pentru că în rest va fi mai multă ceaţă, aşa că temperaturile râmăn modeste deşi nu lipseşte soarele. Maximele sunt apropiate de limita îngheţului, cu excepţia zonelor mai înalte, Piatra Neamţ şi Suceava, unde sunt aşteptate aproximativ 2 grade cu plus.

Prima zi din noul an vine cu vreme frumoasă în toată ţara, dar geroasă dimineaţa în Moldova şi în depresiuni. În primele ore vor fi condiţii de ceaţă prin zonele mai joase de relief, posibil asociată cu chiciură, dar mai târziu soarele va domina cerul, iar norii vor fi puţini şi inofensivi. Vântul abia va adia, iar temperaturile maxime se vor încadra între minus 3-minus 2 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 6-7 grade în Banat.

În Bucuresti, vreme rece dimineaţa, dar însorită mai târziu, cu vânt slab. Temperaturile cresc de la minus 7 grade în zori până la aproximativ 3 grad cu plus

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult