Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA în weekend

Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA în weekend

scris de Z.V.
5 afisari

Sâmbătă, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această dată, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în regiunile intracarpatice.

vremea 31 ianuarie 2015În cursul zilei, cerul va avea înnorări şi vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte local în nord-vest şi centru, iar în Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei şi cu totul izolat în rest va ploua. Noaptea, nebulozitatea va fi accentuată în jumătatea de sud a ţării, unde vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

ÎN ŢARĂ – La munte va mai ninge, cu precădere în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Vântul va avea intensificări în zonele de munte şi în sud-estul teritoriului, iar în timpul zilei, temporar şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2…3 grade în Maramureş şi în estul Transilvaniei şi 13…14 grade în Lunca Dunării şi în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 4 grade, mai scăzute în depresiuni dar şi mai ridicate în Dobrogea.

Duminică, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor scădea faţă de ziua precedentă cu precădere în sudul şi în estul ţării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei şi 10 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime, între -5 grade în depresiuni şi 4 grade pe litoral. Temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, predominant sub formă de ploaie în cele sudice şi mixte în restul teritoriului, iar la munte va mai ninge. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de polei. Îndeosebi în cursul zilei, vântul va prezenta intensificări în Dobrogea, Muntenia, Moldova şi pe crestele montane.

ÎN BUCUREŞTI – Sâmbătă, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru sfârşitul lunii ianuarie. Cerul va avea înnorări mai ales în primele ore ale zilei şi în cursul nopţii, când temporar va ploua. Vântul va sufla moderat, dar va avea şi intensificări. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă, în jur de 3 grade.

LA MUNTE – Sâmbătă, în cursul zilei, cerul va avea înnorări şi pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Noaptea, va ninge în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde izolat, cantităţile de apă vor putea depăşi 10 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste.Valorile termice vor marca o scădere faţă de cele din ziua precedentă.

Duminică, vremea va fi închisă şi temporar va ninge în toată zona montană. Vântul va prezenta intensificări pe creste. Valorile termice  vor continua să scadă uşor în masivele sudice, iar în rest nu vor avea variaţii semnificative.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult