Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA în weekend-ul de 1 Martie

Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA în weekend-ul de 1 Martie

scris de C.S.
2 afisari

Pe 1 martie vremea va fi mai caldă decât în mod normal în prima zi a primăverii, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă.

În sudul şi în estul teritoriului cerul va fi mai mult noros şi va ploua, pe arii restrânse ziua şi pe spaţii tot mai extinse noaptea. În celelalte zone cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab. În special în Carpaţii Meridionali şi Orientali, la peste 1500 m, trecător vor fi şi precipitaţii slabe, sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea unele intensificări în Banat, Dobrogea, estul Moldovei, la munte, iar noaptea şi în Oltenia şi Muntenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în Moldova şi 16 grade în Banat, iar cele minime se vor situa între -3 şi 8 grade. Izolat în zonele joase va mai fi ceaţă.

LA BUCUREŞTIValorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări, iar noaptea temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

LA MUNTEVremea  se va menţine caldă pentru această perioadă. În cursul zilei înnorările vor fi temporare şi pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe sau burniţă. Noaptea, cerul va deveni mai mult noros şi va începe să plouă în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură şi izolat în restul masivelor. La altitudini de peste 1500 m, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări, îndeosebi pe creste. Pe văi  şi în depresiuni, mai ales la începutul zilei va mai fi ceaţă.

DUMINICĂ

Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice atât cele diurne, dar mai ales cele nocturne se vor situa peste mediile climatologice caracteristice începutului de martie în cea mai mare parte a ţării. Va ploua pe arii extinse în regiunile sudice şi estice, iar din a doua parte a zilei local şi în restul teritoriului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp în Oltenia, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, precum şi în Subcarpaţii Getici. La munte, iar noaptea pe arii restrânse posibil şi în zona deluroasă a Moldovei şi în estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul, în centrul ţării şi la munte. Temperaturile maxime vor avea valori de la 3 grade în Moldova şi în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jur de 14 grade în regiunile vestice, iar cele minime se vor situa, în general, între 1 şi 7 grade. Izolat mai ales dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

LA MUNTEVremea va fi închisă. Temporar va ploua, iar la peste 1400 m precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare. Valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât în intervalul precedent, dar se vor situa în continuare peste mediile climatologice caracteristice începutului de martie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult