Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA între 29 ianuarie – 26 februarie 2024

Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA între 29 ianuarie – 26 februarie 2024

scris de Z.V.
255 Afisari

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 29 ianuarie – 26 februarie 2024. Potrivit specialiștilor ANM, spre finalul acestei luni regimul termic va fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât la începutul lui februarie vom avea o atmosferă de primăvară în majoritatea zonelor din țară.

„Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va fi în general frumoasã ca aspect, iar regimul termic se va apropia de normalul perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade, cu cele mai scãzute în depresiuni. Spre finalul acestei luni regimul termic va fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât la începutul lunii februarie vom avea o atmosferă de primăvară în majoritatea zonelor din țară. Prin sud, sud-vest și în sud-est valorile termice vor trece de 12…15 grade celsius. Evoluția termică va fi influențată de un transport de aer tropical dinspre vestul și sud-vestul Europei”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 29 ianuarie – 5 februarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarptice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 5 – 12 februarie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarptice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 12 – 19 februarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 19 – 26 februarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS