Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA joi şi vineri

Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA joi şi vineri

scris de Z.V.
22 afisari

Joi, vremea va continua să se încălzească în toată ţara, devenind uşor mai caldă decât în mod normal la jumătatea lunii octombrie în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul teritoriului valorile de temperatura încă se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
meteo vremea prognoza 15 octombrie 2015Cerul va fi temporar noros şi, mai ales noaptea, va ploua slab pe spaţii restrânse în regiunile vestice, iar în est şi în sud-est izolat va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute în sud-vestul teritoriului, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi pe crestele montane şi trecătoare şi în rest, mai ales în partea de sud a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade în nordul Moldovei şi 22…23 de grade în dealurile din Banat şi Crişana, iar cele minime între 5 şi 13 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei şi jumătatea de nord a Moldovei. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor continua să crească uşor, astfel că cea maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Cerul va avea unele înnorări, iar noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în cursul zilei.

ÎN ŢARĂ: Vineri, valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar se vor menţine în general mai mici decât cele obişnuite în restul teritoriului. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10…12 grade în nordul Moldovei şi 20…21 de grade în zona de deal din Crişana, iar cele minime în general între 4 şi 12 grade.

Cerul va fi temporar noros în jumătatea de vest, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar izolat, în special în sud-vest, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp; în restul ţării, mai ales în prima parte a zilei şi noaptea, va persista nebulozitatea de nivel jos şi vor fi condiţii de burniţă, iar ploi locale vor fi în zonele de deal şi de munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute în sudul Banatului şi zona montană aferentă, dar local şi temporar şi în celelalte regiuni. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult