Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA marţi şi miercuri

Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA marţi şi miercuri

scris de Z.V.
10 afisari

Vremea va deveni marţi mai caldă decât în mod normal la această dată, îndeosebi în regiunile vestice. vremea meteo marti 5 mai 2015Temperaturile maxime se vor situa între 17 grade pe litoral şi 30 de grade în Banat, iar cele minime între 8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18…19 grade în Dealurile de Vest.
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse şi descărcări electrice, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, local în zonele montane şi submontane şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu intensificări la munte, în Dobrogea şi în timpul averselor.

BUCUREŞTI

Vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu o maximă termică de 26…27 de grade şi o minimă de 13…14 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

MIERCURI

Valorile termice vor continua să crească uşor în cea mai mare parte a ţării şi vor caracteriza o vreme caldă, chiar deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii mai în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 33 de grade, mai scăzute pe litoral unde vor fi în jur de 17 grade, iar minimele termice se vor situa între 10 şi 18 grade. În cursul zilei va predomina o vreme frumoasă, cu cer variabil şi doar izolat ploi de scurtă durată, în special în zonele de munte. Seara şi noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei şi izolat în celelalte regiuni. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi importante şi va cădea grindină.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult