Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA marţi şi miercuri în ţară şi în Bucureşti

Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA marţi şi miercuri în ţară şi în Bucureşti

scris de Z.V.
4 afisari

Marţi, VREMEA va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie în aproape toată ţara, iar cerul va fi mai mult noros. În jumătatea de vest pe arii relativ extinse vor fi ploi moderate cantitativ – izolat în sud-vest şi la munte cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. În restul teritoriului local se vor semnala burniţe şi ploi slabe.

vremea 18 noiembrie 2014La altitudini mari, în Carpaţii Merdionali, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Câmpia de Vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 15 grade, mai scăzute în jumătatea de nord a Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade. Se va semnala ceaţă, în special în regiunile extracarpatice, în primele ore ale zilei şi din nou noaptea.

BUCUREŞTI – Cerul va fi noros, trecător va ploua slab sau va burniţa, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât mediile climatologice specifice perioadei, va fi de 7…8 grade.

MIERCURI – În cea mai mare parte a ţării, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse, îndeosebi în est şi sud şi, cu precădere în Moldova şi Bărăgan, se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp. Îndeosebi în cursul nopţii în zona Carpaţilor Orientali şi în masivele înalte din Carpaţii Meridionali ploile se vor transforma în lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, mai ales noaptea, în Moldova, Dobrogea şi în sudul Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 4 grade în nordul Moldovei până la 16 grade în sud-est, iar cele minime se vor situa între 1 şi 11 grade.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult