Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA miercuri și joi, în țară și la București

Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA miercuri și joi, în țară și la București

scris de C.S.
1 afisari

În următoarele două zile, VREMEA va fi caldă pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte.

VREME de primăvară în următoarele două zile.

MIERCURI – Cerul va fi variabil, temporar acoperit, mai ales dimineaţa şi noaptea, în zonele joase din sud şi est şi parţial în centru, unde local se va semnala ceaţă, pe alocuri persistentă şi izolat asociată cu burniţă.

În restul teritoriului, ziua, înnorările vor fi temporare şi numai izolat este posibil să plouă slab în extremitatea de nord-vest a ţării. În cursul nopţii nebulozitatea se va accentua treptat şi va ploua slab, local în Maramureş şi pe arii restrânse în nordul Crişanei şi al Transilvaniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona de munte şi trecător în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Moldova şi Oltenia şi 19…20 de grade în Banat şi în dealurile Crişanei şi ale Olteniei, iar cele minime se vor încadra între -2 şi 7 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest.

La BUCUREŞTI – Vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei şi din nou noaptea când vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

JOI – Deşi valorile termice vor marca o scădere uşoară în regiunile intracarpatice, vremea se va meţine caldă pentru acestă perioadă, în timp ce în partea de sud şi sud-est a ţării, temperaturile diurne vor mai creşte uşor, astfel că vremea va deveni deosebit de caldă pentru data calendaristică. Maximele termice se vor încadra între 7 grade în nordul Moldovei şi 20 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -2 şi 8 grade.

În vestul, nordul şi centrul ţării cerul va fi mai mult noros şi, în special pe parcursul zilei şi în prima parte a nopţii, local va ploua. În zona montană înaltă a Carpaţilor Orientali trecător precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului, ziua vor fi înnorări temporare, iar dimineaţa pe spaţii restrânse se va mai semnala ceaţă. Noaptea, nebulozitatea se va accentua şi în aceste zone, dar numai izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult