Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza METEO. Cum va fi vremea până pe 8 martie

Prognoza METEO. Cum va fi vremea până pe 8 martie

scris de Z.V.
12 afisari

Meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă pentru zilele următoare, cu temperaturi de până la 18 grade Celsius. Vânt şi ploi slabe sunt aşteptate în anumite zone ale ţării şi în Capitală, însă vremea se va menţine frumoasă, informează ANM.

Meteo. Cum va fi vremea vineri

VREMEA. PROGNOZA METEO

Pentru ziua de luni, meteorologii anunţă vreme caldă şi temperaturi ridicate: „Valorile termice vor creşte semnificativ faţã de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni caldã în toate regiunile. Cerul va avea înnorãri temporare în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar în a doua parte a nopţii de luni spre marţi va ploua slab în Crişana, Maramureş, nord-vestul Transilvaniei şi pe arii restrânse în Banat, în timp ce în zonele montane aferente vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin”, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Tot luni, vântul va avea intensificãri temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, mai ales ale Carpaţilor Orientali şi ale Munţilor Apuseni, unde în a doua parte a zilei se vor depãşi 70-90 km/h.

„Temperaturile maxime se vor încadra de la 8…10 grade în estul Transilvaniei şi pe litoral, pânã în jurul a 18 grade, local în Banat şi Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade, izolat mai scãzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţã”, mai arată ANM.

Vremea caldă continuă şi marţi, chiar dacă în vestul, centrul şi nordul ţării, temperaturile vor scădea uşor.

„Cerul va avea înnorãri temporare, în cursul zilei va ploua slab, pe arii restrânse în vest, centru şi nord, iar noaptea, local în sud, nord şi nord-vest, exceptând zona Maramureşului, unde vor fi şi lapoviţe sau ninsori. La munte, pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri temporare în zona montanã, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi la cote mai reduse, ziua şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi pânã în jurul a 18 grade, local în Muntenia, vestul Dobrogei şi extremitatea de sud a Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade. Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţã”, mai informează reprezentanţii ANM.

Meteorologii anunţă vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă şi pentru ziua de miercuri, când cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales ziua în nordul, centrul şi estul ţãrii, unde local va ploua slab.

„În zona de munte, îndeosebi în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri la munte, mai ales pe creste, dar izolat şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în depresiuni şi 16…18 grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -8 grade”, se mai arată în informarea ANM.

În Capitală, vremea va fi caldă pentru această perioadă, în cursul zilei de luni temperatura maximă fiind de 14 grade şi cea minimă de 3 grade Celsius. Marţi va fi vreme caldă cu maxime de 17-18 grade Celsius, însă în a doua parte zilei vor fi înnorări, apoi în cursul nopţii va ploua slab.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult