Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza meteo pentru sărbătorile de iarnă 2023

Prognoza meteo pentru sărbătorile de iarnă 2023

scris de Ziua Veche
402 Afisari

După o lună octombrie cu temperaturi cu multe peste cele considerate normale pentru această perioadă a anului, vremea ar urma să schimbe foaia. Specialiștii anunță un Crăciun cu multă zăpadă în România. A fost emisă prognoza meteo pentru sărbătorile de iarnă 2023.
După o toamnă atipică, se pare că ne așteaptă și o primă lună de iarnă cum nu am mai avut de mulți ani. Specialiștii în meteorologie de la AccuWeather au emis prognoza meteo pentru sărbătorile de iarnă 2023.

Potrivit acestora, vom avea un Crăciun cu multă zăpadă în România, în acest an. În Capitală, va ninge cu doar șapte zile înainte de marea sărbătoare și chiar și în ziua de 25 decembrie.
Prognoza meteo pentru sărbătorile de iarnă 2023
În condițiile în care maximele, în acea perioadă, nu vor depăși 2 grade Celsius, stratul de omăt se va menține pe străzile Bucureștiului.
Prognoza este similară și pentru Constanța, unde prima zăpadă se va depune în săptămâna de dinainte de Crăciun, dar şi în 25 decembrie. În Timișoara nu mai sunt anunțate ninsori după data de 25 decembrie.

Ce spun meteorologii

Și Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre perioade lungi cu ger, în iarna 2023, în care vor cădea cantități importante de zăpadă, mai ales în luna februarie.

”Din punct de vedere al precipitațiilor, atât la noi în țară cât și în cea mai mare parte a Europei, decembrie pare a fi o lună care să se încadreze în aria climatologică, deci precipitațiile nu vor lipsi, dar nici nu există un semnal al unor zone cu un excedent de luat în seamă.

Dacă vor apărea acele prime perioade cu temperaturi mai scăzute, sigur că precipitațiile vor deveni și ele solide și vom avea primele perioade cu strat. Mai ales în zona de munte, este de așteptat să apară straturi de zăpadă (…)

Cu toate acestea, spunem în fiecare an că indiferent de ce arată estimările sezoniere, nu trebuie să uităm niciodată ce înseamnă iernile normale în România, care pot aduce episoade de vreme severă, viscole, ger și posibil cantități importante de ninsoare care să depună strat consistent de zăpadă.

Mai ales ținând cont că estimarea precipitațiilor în luna februarie este una care arată un excedent în mare parte a țării, chiar dacă nu este un excedent deosebit de important, poate sprijini această interpretare că, deși vom fi pe un fond al temperaturilor în medie ceva mai ridicate decât norma ultimelor decenii, nu este exclusă apariția episoadelor cu vreme mai severă și cu probabilitatea de a se depune un strat de zăpadă și în zonele joase ale țării”, a spus Florinela Georgescu în cadrul conferinței Focus Energetic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS