Acasa BusinessMediu-Energie PROGNOZA METEO pentru vineri. VREMEA se menține rece

PROGNOZA METEO pentru vineri. VREMEA se menține rece

scris de A.H.
1 afisari

PROGNOZA METEO pentru vineri. VREMEA se menține rece, mai ales în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice.

mettee

PROGNOZA METEO pentru vineri.

Cerul va fi variabil în nord-vest, dar cu înnorări în celelalte regiuni, mai persistente în sud şi în est. Se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a ţării şi izolat în rest. Vor fi ploi şi burniţe, iar în Moldova şi la munte, trecător şi lapoviţe sau ninsori.

Pe suprafeţe restrânse în special în Moldova şi Muntenia se va semnala polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, al Transilvaniei, pe litoral şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3…-2 grade în Moldova şi 12 grade în Maramureş şi Crişana, iar cele minime între -4 şi 6 grade, uşor mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

La BUCUREȘTI, vremea va fi închisă şi mai rece decât în mod normal pentru această dată. Vor fi burniţe sau ploi slabe, iar mai ales dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

LA MUNTE, cerul va fi noros şi local se vor semnala precipitaţii mixte în Carpaţii Meridionali şi izolat ninsori în Carpaţii Orientali. În restul zonei montane cerul va fi variabil, iar condiţiile de precipitaţii reduse. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. Noaptea şi dimineaţa, pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult