Acasa BusinessMediu-Energie Prognoza Meteo: Vremea luni și marți ȋn țarǎ și București

Prognoza Meteo: Vremea luni și marți ȋn țarǎ și București

scris de Ziua Veche
2 afisari

Vremea se menţine rece la începutul săptămânii, ȋn zilele de luni și marți, 3 și 4 februarie, în ţară şi în Bucureşti.

Prognoza Meteo: Vremea luni și marți ȋn țarǎ și București

Luni, în sudul şi în estul ţării şi parţial în zonele centrale vremea se va menţine rece, mai ales în primele ore ale dimineţii şi noaptea, când local va fi ger. Temperaturile maxime se vor încadra între -5…-4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în Moldova şi 8…10 grade în Dealurile Crişanei şi în Maramureş. Minimele termice de marţi dimineaţă vor fi cuprinse între -16 şi -6 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -23 de grade, dar şi mai ridicate în vestul ţării, cu precădere la deal, precum şi pe litoral. Cerul va fi parţial noros în sud şi sud-est, unde doar izolat va fulgui şi variabil la senin în restul teritoriului. Vântul va mai avea unele intensificări, îndeosebi în prima parte a zilei, în sudul Banatului şi la munte, cu rafale de 60…70 km/h şi pe spaţii mici în regiunile sudice şi de răsărit, dar cu viteze ce doar temporar pot atinge 40 km/h.  Pe arii restrânse în zonele joase, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă asociată cu chiciură.

Marţi, vremea va fi rece dimineaţa şi noaptea în sudul, estul şi centrul ţării, unde local va fi ger. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 4 grade, mai ridicate la deal şi la munte, până la 7…9 grade; minimele termice de miercuri dimineaţa vor fi de la -20 de grade în estul Transilvaniei până la 0…1 grad în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în sudul extrem, dar se va semnala local ceaţă în zonele joase, în special pe timpul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în sudul Banatului şi la munte.

Ȋn București, vremea va fi în continuare relativ rece, astfel că temperatura maximă va fi de -2…-1 grad, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -7 grade. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab şi moderat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult