Acasa BusinessMediu-Energie Protest la Costineşti împotriva exploatării gazelor de şist

Protest la Costineşti împotriva exploatării gazelor de şist

scris de Marius Bâtcă
2 afisari

Un miting de protest împotriva exploatării gazelor de şist de către compania americană Chevron a avut loc miercuri, în parcul de lângă Primăria Costineşti.

Gaze de sist - protest Costinesti

Gaze de sist - protest Costinesti

Peste 100 de persoane, printre care s-au numărat primarul comunei, Traian Cristea, precum şi mai mulţi consilieri locali, au participat la această manifestare. Oamenii au purtat pancarte pe care se puteau citi mesaje gen: „Chevronul distruge viitorul” sau “Nu mai încercaţi să ne poluaţi”.

Protestul de miercuri de la Costineşti vine la câteva zile după ce locuitorii din 2 Mai şi Vama Veche şi-au strigat în stradă nemulţumirile faţă de posibila exploatare a gazelor de şist în trei zone din judeţul Constanţa, repectiv: Vama Veche, Costineşti şi Adamclisi. Prin mesajele lor, protestatarii au dorit să atragă atenţia asupra potenţialului pericol pe care îl reprezintă tehnologia folosită în exploatarea gazelor de şist.

După protestele din ţară, compania Chevron a anunţat deja că va sista pentru acest an exploatarea gazelor de şist şi se va limita la explorări în zonă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult