Acasa BusinessMediu-Energie Raportul „Reduceţi Căldura” – Avertismentul BM privind încălzirea globală

Raportul „Reduceţi Căldura” – Avertismentul BM privind încălzirea globală

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Banca Mondială (BM) a redactat un raport intitulat „Reduceţi căldura” care pune în lumină impactul devastator al unei lumi mai calde cu 4 grade Celsius până la sfârşitul acestui secol.

Raportul „Reduceţi Căldura” - Avertismentul BM privind încălzirea globală (foto: neilbartlett.tripod.com)

Raportul publicat duminică, 18 noiembrie de Banca Mondială şi prezentat de Radio România Actualităţi, evidenţiează faptul că într-o lume mai caldă în medie cu 4 grade Celsius, inundaţiile, seceta, creşterea nivelului oceanelor, lipsa de apă potabilă şi foametea vor fi fenomene la ordinea zilei. Conform raportului „Reduceţi căldura”, toate ţările vor suferi din cauză că planeta se încălzeşte, dar cel mai mult vor fi afectate statele sărace şi cele în curs de dezvoltare.

De altfel, schimbările climatice deja se văd – în luna septembrie s-a înregistrat un record în ceea ce priveşte topirea gheţii din zona arctică. În ultimii 10 ani, valurile de căldură extremă şi seceta au lovit Statele Unite şi Rusia, mai des decât se aşteptau specialiştii, iar furtunile tropicale au crescut atât în frecvenţă, cât şi in intensitate.

Experţii Băncii Mondiale susţin că oamenii sunt cauza încălzirii globale şi scenariul apocaliptic va deveni realitate dacă nu se va reduce emisia de gaze cu efect de seră. O climă mai caldă va genera creşterea nivelului oceanelor cu aproape un  metru, ceea ce va duce la inundarea oraşelor din zonele de coastă. De asemenea, raportul BM avertizează că ceea ce acum numim anomalii ale vremii ar putea deveni normale în viitor.

2 comentarii

Rodica Ioana 19-11-2012 - 10:12

Banca Mondiala si toate sediile Bancilor sunt cauza incalzirii globale si a consumului exagerat de energie electrica. Daca mai socotim si sediile in care se lafaie politicienii din intreaga lume, vedem unde este adevarata problema.
Era cat pe ce sa-i uit pe HOTII de energie electrica… tigani in mare parte, care-si supraincalzesc locuintele neizolate, cu improvizatii mari consumatoare de energie. Amaratii lumii inchid caloriferele, se imbolnavesc si mor mai repede…

salut 19-11-2012 - 13:57

„Raportul [despre incalzirea globala] publicat duminică, 18 noiembrie de Banca Mondială….”

===========================

Deh, asa e lumea …prost facuta
Kakatii scriu in loc sa puta…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult