Acasa BusinessMediu-Energie România, Grecia şi Bulgaria pregătesc o infrastructură regională de gaze

România, Grecia şi Bulgaria pregătesc o infrastructură regională de gaze

scris de D.P.
4 afisari

România, Grecia şi Bulgaria pregătesc o infrastructură regională de gaze. Acordul de cooperare a fost semnat la Bruxessels de miniştrii Energiei din cele trei state.

Infrastructură regională de gaze.

Infrastructură regională de gaze.

În februarie 2011, Consiliul European a decis ca fiecare stat membru al Uniunii Europene să aibă cel puţin două surse de gaze naturale şi electricitate până în 2014, pentru a contracara eventuale opriri ale livrărilor din Federaţia Rusă.

România nu are încă o conexiune a reţelei de gaze cu Bulgaria, deşi există de mai mulţi ani un proiect de construcţie a unei conducte între Giurgiu şi Ruse. Conducta de gaze, investiţie de circa 24 milioane euro, ar urma să fie finalizată până în 2016.

Sistemul de gaze al României este conectat cu cel al Ungaria şi al Republicii Moldova, însă eventuale opriri ale importurilor din Rusia nu ar putea fi compensate prin aceste două ţevi, întrucât din Ungaria se importă cantităţi nesemnificative de gaze, iar conducta cu Republica Moldova este destinată exporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult