Acasa BusinessMediu-Energie România nu se sperie de tăierile de gaze rusești

România nu se sperie de tăierile de gaze rusești

scris de M S
1 afisari

România nu se sperie de tăierile de gaze rusești. Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, este convins că țara noastră nu ar intra în impas nici în situația puțin probabilă în care Gazprom ar opri în totalitate livrările de gaze.

România nu se sperie de tăierile de gaze rusești.

România nu se sperie de tăierile de gaze rusești.

Nicolescu a arătat că livrările de gaze ruseşti vor scădea cu 10% începând de marţi până duminică, precizând că şi de această dată reprezentanţii Gazprom nu au comunicat autorităţilor de la Bucureşti motivele reducerii volumelor de gaze.

„Am încercat să discut astăzi (luni – n.r.) cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, dar nu a fost posibil. Mi s-a spus că nu este în Bucureşti. Voiam să aflu motivele acestor reduceri, pentru că nici Transgaz nu are un răspuns de la Gazprom”, a afirmat luni într-o declaraţie de presă Răzvan Nicolescu.

El a adăugat că importurile de gaze pentru luni sunt în parametrii agreaţi. Ministrul a arătat că producţia zilnică de gaze a României este dublă faţă de consum şi că populaţia nu este afectată de reducerea gazelor din Rusia.

El nu exlude ca situaţia importurilor de gaze ruseşti să se schimbe de la oră la oră.

„Sperăm că energia să nu fie folosită ca armă politică, pentru că cei care ar face asta ar avea de pierdut”, a mai spus Nicolescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult