Acasa BusinessMediu-Energie România: Paşti cu ploi în toate regiunile

România: Paşti cu ploi în toate regiunile

scris de Stefan Galai
4 afisari

Românii vor avea parte de un Paşte cu vreme instabilă, dar cu temperaturi mai ridicate decât de Florii.

Gabriela Băncilă de la Administraţia Naţională de Meteorologie susţine că de Paşti, vremea va fi instabilă, potrivit Radio România Actualităţi.

„Vom avea parte din nou de ploi în toate regiunile. Cu alte cuvinte, contăm pe un regim termic mai blând faţă de ziua de Florii, când în zonele din nordul şi centrul ţării, în anumite zone, temperaturile maxime nu au depăşit 4-6 grade”, a spus Gabriela Băncilă.

„Pentru ziua de duminică, se pare că maximele se vor încadra cam între 11-12 grade şi cel mult 18 grade”, a mai precizat ea.

Potrivit reprezentantei ANM, precipitaţile din ultimele zile sunt însă de bun augur.

După o lună noiembrie secetoasă, rezerva de apă în sol abia s-a refăcut în lunile de iarnă ce au urmat. Însă luna martie a fost secetoasă, astfel încât la acest moment sunt zone în România în care este din nou secetă pedologică moderată sau severă.

„Aceste precipitaţii sunt de bun augur pentru agricultori, dar aceştia trebuie să aibă grijă în zilele următoare, în dimineţile următoare la brumă, pentru că aceasta poate să afecteze anumite recolte”, a declarat Gabriela Băncilă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult