Acasa BusinessMediu-Energie Rusia ne taie gazele. Export redus cu 5% (update)

Rusia ne taie gazele. Export redus cu 5% (update)

scris de C.S.
5 afisari

UPDATE: Victor Ponta s-a declarat șocat de situație. Premierul susține că independenţa energetică a României „este lucrul cel mai important”, fiind necesar „să nu mai depindem de Gazprom”, şi a afirmat că trebuie exploatate „toate gazele pe care le avem, atât în Marea Neagră, cât şi pe teritoriul României”.

Rusia a redus exportul de gaze către România. Gazprom a scăzut cu 5% fluxul către România faţă de nivelul planificat, fără ca autorităţile de la Bucureşti să primească o notificare oficială.

Rusia ne taie gazele.

Rusia ne taie gazele.

Potrivit ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, „fluxurile de gaze naturale prognnozate a fi livrate din Rusia către România s-au redus vineri cu 5% faţă de ceea ce era planificat. Este vorba de cantităţi mici. Nu am fost informaţi oficial în legătură cu motivul acestei reduceri”.

Ministrul a convocat o şedinţă de analiză la ora 16:00 cu transportatorul de gaze Transgaz şi cu producătorii de gaze OMV Petrom şi Romgaz Mediaş.

România consumă anual circa 12,5 miliarde metri cubi de gaze naturale şi produce aproximativ 11 miliarde metri cubi. Diferenţa este importată din Rusia, prin firme intermediare, la preţuri mai mari decât cele ale gazelor produse intern.

Producţia de gaze zilnică a României este în această perioadă de 30 milioane metri cubi, în timp ce importurile sunt nesemnificative, de 0,5 milioane metri cubi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult