Acasa BusinessMediu-Energie Scandalul certificatelor de emisii de carbon. Nagy Iosif a fost înlocuit cu Abos Gabriel

Scandalul certificatelor de emisii de carbon. Nagy Iosif a fost înlocuit cu Abos Gabriel

scris de Bogdan Crețu Roman
9 afisari

Emil Boc l-a revocat, luni, pe Nagy Iosif, ca urmare a demisiei acestuia din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, în locul acestuia fiind numit Abos Gabriel.

Nagy Iosif si-a dat demisia

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Boc l-a numit pe Abos Gabriel în funcţia de preşedinte al ANPM la propunerea ministrului Mediului şi Pădurilor, László Borbély. Abos Gabriel a ocupat până în prezent funcţia de comisar general adjunct la Garda Naţională de Mediu. Abos Gabor este fostul adjunct al comisarului general al Gărzii de Mediu.

România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finală a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirmă concluziile preliminare din 8 iulie, fiind în vigoare până la rezolvarea neconformităţilor identificate. Decizia finală confirmă suspendarea eligibilităţii României de a participa la mecanismele flexibile în baza articolelor 6, 12 şi 17 ale Protocolului de la Kyoto, până la rezolvarea neconformităţilor identificate. Suspendarea eligibilităţii a intrat în vigoare la comunicarea deciziei.

România a luat act de decizia finală a Comitetului de Conformare. Totodată, ţara noastră a anunţat că va continua demersurile de asigurare a funcţionării conforme a sistemului naţional pi a inventarului naţional de emisii de gaze cu efect de seră. Agenţia de presă MEDIAFAX a anunţat, joi, că statul român pierde sute de milioane de euro din cauza iminentei suspendări de cel puţin câteva luni de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon, situaţie generată de neregulile la întocmirea inventarului naţional de emisii, pentru care şeful ANPM, Iosif Nagy, urmează să fie demis. Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a confirmat, vineri, la Târgu Mureş, că este posibil ca România să fie suspendată, luni, de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon, din cauza unor deficienţe legate de ANPM şi că va lua în acest caz „măsuri administrative”.

1 comentariu

Parpangh(El) ... A bOSS este G a b r i e l 29-08-2011 - 18:49

Care scandal, care paguba-n buget, Toata Garda sa fie schimbata in frunte cu ministru asta plin de staif, care mai are scheleti in dulapior, gen taieri masive de paduri si alte cateva,dar de asta gobernu Base&Boc, nimic!Fara organizatia culturala ,Romania nu are gobern!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult