Acasa BusinessMediu-Energie Taxa de primă înmatriculare, înlocuită cu una de poluare?

Taxa de primă înmatriculare, înlocuită cu una de poluare?

scris de Matei Iliescu
2 afisari

Guvernul va lua o decizie privind recent anunţata variantă a taxei auto în următoarele două săptămâni, însă în comitetul interministerial a apărut o nouă idee, aceea a introducerii unei taxe generale de poluare pentru toate autoturismele, a anunţat, marţi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Laszlo Borbely

Laszlo Borbely

Eu rămân la ideea de a introduce o taxă de poluare cu ocazia înmatriculării maşinii în România, dar, în comitetul interministerial, am discutat şi despre o altă variantă: aceea a introducerii, pe viitor, a unei taxe generale de poluare, o taxă anuală care să înlocuiască taxa de primă înmatriculare„, a spus ministrul Mediului.

Borbely a refuzat să dea detalii suplimentare despre propunere, evitând să spună cui a aparţinut ea şi de când ar urma să înlocuiască actuala taxă de poluare plătită la înmatriculare.

Proiectul de lege privind noua taxă auto prevedea, în forma redactată în 17 iunie, ca taxa să fie redusă cu circa 30% de la 1 iulie 2011, dată de la care să înceapă şi procedurile de restituire a unei diferenţe de bani către proprietarii de maşini deja înmatriculate în ţară.

Documentul a fost însă refăcut prin eliminarea datei de 1 iulie 2011, fără să fie avansat un alt termen, astfel că momentul la care ar urma să fie introdusă taxa auto redusă cu 30% şi să înceapă restituirea banilor a devenit incert.

 

1 comentariu

YAAKOV 05-07-2011 - 18:01

Eu raman la ideea ca este corect ca taxa de poluare sa fie inclusa in pretul benzinei.
Mergi mult cu masina si poluezi mai mult, sa platesti mai mult. Nu mergi si iti tii masina in garaj sau in parcare, nu platesti.
La fel as proceda si cu impozitul auto. Daca rulezi mult pe soselele patriei, atunci sa platesti mai mult pentru intretinerea lor. Ai autocamion de cateva tone, care si consuma mai mult, iarasi sa platesti mai mult pentru uzura asfaltului. Iti tii masina pe loc, nu consumi petrol si nu platesti pentru drumuri.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS