Acasa BusinessMediu-Energie Ucraina vrea sǎ construiascǎ un nou gazoduct pentru livrarea de gaz european

Ucraina vrea sǎ construiascǎ un nou gazoduct pentru livrarea de gaz european

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Ucraina ar putea primi gaz din Polonia și Germania prin construirea unui nou gazoduct ȋn valoare de aproximativ 245 de milioane de dolari.

gazoduct ucraina

Ucraina vrea sǎ construiascǎ un nou gazoduct pentru livrarea de gaz european (foto:cugetliber.ro)

Noul gazoduct ar urma sǎ aibe o lungime de 110 kilometri, o capacitate de opt miliarde de metri cubi pe an şi va costa 245 de milioane de euro, potrivit lui Radoslaw Dudzinski, un reprezentant al companiei Polenergia, care participă la realizarea proiectului. „Cred că gazoductul ar putea deveni operaţional în 2019-2020″, a declarat Dudzinski, potrivit agenției de presǎ ucraineanǎ UNIAN. Oficialul a adǎugat că gazoductul urmează să fie construit între complexul de stocare a gazelor Bilce-Voliţa şi punctul de transfer de la graniţa ucraineano-poloneză Drozdovice.

Reprezentantul Polenergia, care a participat la Baltic Business Forum, a spus că, prin noul gazoduct, Ucraina va primi atât gaz din Germania, cât şi GPL, furnizat de la terminalul polonez Swinoujscie, care va deveni operaţional în 2015. Conform mediafax, Ucraina consumă anual aproximativ 40-45 miliarde de metri cubi de gaze naturale, jumătate din această cantitate fiind cumpărată anterior de la compania rusă Gazprom, care, în iunie, a oprit complet livrările de gaze către teritoriul ucrainean din cauza unor dispute legate de preţ şi datoriile Ucrainei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult