Acasa BusinessMediu-Energie UE: Acord istoric pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră

UE: Acord istoric pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Până în 2030, Uniunea Europeană (UE) își propune să reducă reducerea cu 40% a emisiilor sale de gaze cu efect de ser, potrivit noului acord asupra politcii energetice.

UE: Acord istoric pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră (foto:financiarul.ro)

UE: Acord istoric pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră (foto:financiarul.ro)

Acord! Reducere de cel puțin 40% până în 2030. Acord al Consiliului European asupra unei politici energetice și climatului cel mai ambițios din lume”, a scris președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, pe contul său de Twitter în dimineața de vineri, 24 octombrie. Cei 28 de șefi de stat și de guvern au convenit de asemenea asupra a două obiective: creșterea ponderii de energii regenerabile la 27% din consum și economii de energie de 27%, a precizat Van Rompuy. Primul este obligatoriu, al doilea nu, potrivit Agerpres.

Van Rompuy a menționat că europenii, impulsionați în special de Spania și Portugalia, au decis de asemenea să mărească „interconexiunile” electrice în cadrul UE. „Aceasta este o veste bună pentru climat, cetățeni, sănătate și negocierile internaționale asupra climatului de la Paris în 2015”, a mai spus președintele Consiliului European, adăugând ca s-ar crea „locuri de muncă durabile” și „competitivitate”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult