Acasa BusinessMediu-Energie Vezi de ce vor australienii să omoare un milion de cămile

Vezi de ce vor australienii să omoare un milion de cămile

scris de D.S.S.
5 afisari

Compania comercială Northwest Carbon a propus sacrificarea a 1.2 milioane de cămile sălbatice ce trăiesc în regiunile nelocuite din Australia. Cămilele au fost introduse în Australia în secolul al 19-lea, pentru a ajuta primii colonişti. De atunci, cămilele s-au înmulţit într-un ritm rapid.

camile salbatice

Camile salbatice

Această sugestie este inclusă în „Iniţiativa de reducere a emisiilor de carbon„, o propunere concepută de Departamentul de Schimbări Climatice şi Eficienţă Energetică situat în Canberra, capitala Australiei.

Considerat dăunătoare din cauza pagubele pe care le face asupra vegetaţiei, o camilă produce, în medie, o tonă de dioxid de carbon pe an, făcându-le în colectivitate unele dintre cele mai mari emiţătoare de gaze cu efect de seră din Australia.

Flatulenţa cămilelor sălbatice din Australia poate depăşi 1.9 milioane de tone metrice de dioxid de carbon până în 2020.

În planul lor, Northwest Carbon afirmă că le vor împuşca din elicoptere sau că le vor strânge şi le vor trimite la un abator pentru a le pregăti pentru consumul uman sau cel animal.

Suntem o naţiune de inovatori şi găsim o soluţie inovatoare pentru provocările noastre”, susţine Tim Moore, directorul administrativ al Northwest Carbon.

Detalii aici

3 comentarii

YAAKOV 10-06-2011 - 14:32

Carbonul produs de camile este ceva natural. De ce nu-i omoara si pe locuitorii Australiei, ca ei produc mai mult bioxid de carbon decat toate celelalte fiinte vii de pe acel continent.
Dar cine sunt acesti distinsi australieni, nimeni altii decat urmasii unor cazaturi (puscariasi) expediate la capatul pamantului ca sa scape lumea normala de acele gunoaie.

gigi cotlet olteanul 11-06-2011 - 09:04

e cea mai ridicola solutie pe care o aud… hai sa impuscam toate animalele ca polueaza. cata prostie poate fi pe planeta asta

Parpanghel .. Laszlo Borbely rezolva problema! 11-06-2011 - 13:13

Taxa de poluare per capitos! Sa plece la austropiteci si sa implementeze reformele udemeleului si la ei. Pacat ca nu are paduri, sa fi plecat la brat cu keresztoy!Dar poyetul de cuur.te Markko si poponul Tuukes ar fi disponibili(ZATII)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult