Acasa BusinessMediu-Energie Vezi unde mergi la picnic de 1 mai: Mediul, cu ochii pe grătar

Vezi unde mergi la picnic de 1 mai: Mediul, cu ochii pe grătar

scris de M.A.
4 afisari

Vezi unde mergi la picnic de 1 mai, pentru că Mediul este cu ochii pe grătar. Peste o mie de angajaţi ai autorităţilor de mediu vor efectua, în perioada 28 aprilie – 1 mai, controale la nivel naţional în vederea observării modului în care sunt respectate noile prevederi ale Legii picnicului, intrată în vigoare la finele lunii martie a acestui an, potrivit Ministerului Mediului şi Pădurilor.

picnic

Vezi unde mergi la picnic de 1 mai: Mediul cu ochii pe grătar (foto: picnicfun.com)

Din cele peste 1.000 de echipe de mediu care vor fi implicate în controale în perioada minivacanţei de 1 Mai, mai mult de 460 aparţin Autorităţii de Mediu, 100 Gărzii Naţionale de Mediu, 318 Romsilva şi 42 de echipe inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi vânătoare. Pe de altă parte, MMP a solicitat Ministerului de Interne, pe baza protocolului de colaborare existent între Garda Naţională de Mediu şi Inspectoratul General de Poliţie şi Inspectoratul General de Jandarmerie, să desfăşoare împreună activităţi de control.

Ministrul Mediului a declarat recent că acţiunile echipelor de control vor urmări, în perioada următoare, mai degrabă modul în care românii ştiu să cureţe de gunoaie zonele în care au organizat un grătar decât locul în care acesta a fost realizat, admiţând faptul că, momenta, România duce lipsă de spaţii suficiente pentru picnic.

Legea picnicului, intrată în vigoare începând cu data de 27 martie 2012, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, prevede că pot fi amenajate zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă.

Desfăşurarea activităţii de picnic în alte zone decât cele amenajate special va fi interzisă. Nerespectarea prevederilor acestei legi se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult