Acasa BusinessMediu-Energie Vremea rea continuă să facă ravagii în Europa

Vremea rea continuă să facă ravagii în Europa

scris de C.S.
259 Afisari

Vremea rea continuă să facă ravagii în Europa. În weekend, ninsoarea și viscolul au lovit Spania și mai multe drumuri au fost închise. În schimb, britanicii dau piept cu furtuna Isha. Zeci de zboruri au fost deja anulate în Marea Britanie.

Iar peste Ocean, numărul deceselor cauzate de ger și vijelii crește de la o zi la alta.

Nordul Spaniei a fost lovit în weekend de o furtună de zăpadă care a dus la blocaje inclusiv pe câteva austostrăzi importante. Sute de oameni au rămas captivi cu mașinile în nămeți, la aproape minus 15 grade Celsius. În ajutor au fost trimise și echipaje din cadrul armatei.

Un strat gros de zapada a acoperit si o buna parte din centrul și nordul Greciei. Meteorologii anunță că viscolul se îndreaptă cu repeziciune spre sudul țării, vizată fiind regiunea Attica, unde a început deja să ningă.

În schimb, Marea Britanie se află sub avertizări de vreme extremă din cauza furtunii Isha. Meteorologii spun că vântul puternic va afecta întreaga țară și că există chiar riscul formării unor tornade. În unele regiuni din Ţara Galilor s-au înregistrat deja rafale de aproape 130 kilometri pe oră. Si zeci de zboruri au fost anulate pe mai multe aeroporturi din Regat.

Probleme au apărut și în Irlanda. Mai mulți martori au surprins momentul în care o aeronavă ratează aterizarea pe una dintre pistele aeroportului din Dublin din cauza vântului puternic.

În Statele Unite, zăpada și gerul continuă să facă victime. Cel puțin 85 de oameni au murit în urma acestor fenomene meteo extreme.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în statele Tennessee și Oregon, unde a fost decretată stare de urgență.

În unele zone din statul Indiana zăpada depășește un metru. Cei care se ocupă de deszăpezire n-au avut pic de răgaz în ultimele zile.

De aproape două săptămâni, Statele Unite ale Americii sunt traversate de un aer extrem de rece. Și meteorologii continuă să vină cu vești rele, în special pentru statele de pe coasta de est, unde sunt așteptate noi furtuni de zăpadă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS