Acasa BusinessMediu-Energie Vulcanul din Stăpânul inelelor a început să erupă

Vulcanul din Stăpânul inelelor a început să erupă

scris de M.I.
3 afisari

Tongariro, vulcanul situat în centrul Insulei de Nord, pe teritoriul parcului natural omonim din Noua Zeelandă, unde au avut loc filmările la trilogia ‘Stăpânul inelelor’, a început să erupă miercuri la ora locală 01h25, pentru a doua oară în ultimele patru luni, transmit Xinhua şi Sky News.

Noua Zeelandă: Vulcanul din 'Stăpânul inelelor' a început să erupă

Ca urmare a erupţiei,  o coloană de cenuşă şi aburi a fost aruncată în aer la o altitudine de trei kilometri, provocând anularea a cel puţin două zboruri, potrivit Institutului de Geologie şi Ştiinţe Nucleare (GNS Science) din Noua Zeelandă.
GNS Science a ridicat nivelul de alertă de la gradul unu, care indică semne de nelinişte vulcanică, la gradul doi, ce relevă o erupţie minoră.
Autorităţile au emis, de asemenea, un cod roşu de alertă privind zborurile în zonă, lansând avertismentul că o erupţie este în curs de desfăşurare, cu emisii de cenuşă în atmosferă.

Potrivit Ministerului Apărării Civile, nu există nicio ameninţare semnificativă la viaţa oamenilor în urma erupţiei vulcanului Tongariro, care datorită filmului ‘Stăpânul inelelor’ este o destinaţie turistică populară. Ultima oară, vulcanul s-a trezit în luna august a.c., pentru prima dată în ultimii 115 ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult