Acasa BusinessMediu-Energie Ziua Pământului 2012, pentru un viitor mai curat şi mai verde

Ziua Pământului 2012, pentru un viitor mai curat şi mai verde

scris de D.S.S.
8 afisari

Ziua Pământului marchează în fiecare an aniversarea naşterii mişcării moderne a interesului pentru mediul înconjurător. Apărută în 1970, ea simbolizează lupta împotriva poluării şi problemelor climatice. Spre deosebire de mai noua şi deja mai populara, Oră a Pământului, Ziua Pământului (Earth Day) se sărbătoreşte în fiecare an pe 22 Aprilie şi nu presupune o acţiune simbolică precum stinsul luminii.

Ziua Pământului 2012

Ziua Pământului 2012

Cu toate acestea, Ziua Pământului a avut un rol foarte important în mediatizarea problemelor climatice ale Pământului. Ea a dat naştere unei organizaţii (Earth Day Organization) cu filiale în peste 175 de ţări şi rezultate notabile în conştientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, efectelor poluării, etc.

În 1970, în urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson, s-a ajuns la concluzia că e cazul să se facă ceva pentru a se atrage atenţia asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului înconjurător. Aceasta în condiţiile în care nimănui nu-i păsa de acest aspect şi de efectele pe termen lung avute de presiunea exercitată asupra mediului înconjurător. Astfel, pe 22 Aprilie 1970 a avut loc în Statele Unite una dintre primele manifestaţii ecologiste de anvergură, la care au participat milioane de oameni.

Ziua Pământului este menită să inspire publicul în direcţia unei mai bune îngrijiri a mediului şi să-l înveţe să fie mândru de patrimoniul natural. Ziua Pământului a fost folosită iniţial ca o zi de informare pentru o mai bună educare a publicului cu privire la impactul oamenilor asupra mediului. De atunci, mesajul de bază al acestei zile a rămas acelaşi, dar a fost dus la un alt nivel. Deja Ziua Pământului a devenit o sărbătoare internaţională. Mai multe grupuri de mediu au început, de asemenea, să participe la o săptămână a Pământului.

Pe măsură ce se apropie cea de a 42-a Aniversare a Zilei Pământului, oamenii devin din ce în ce mai nemulţumiţi de eşecul guvernelor de a lua măsuri pentru protejarea şi conservarea mediului înconjurător.

Pe 22 aprilie sunt organizate diferite activităţi pentru a celebra Ziua Pământului 2012. Fiecare ţară participantă are propriile activităţi care pot fi văzute pe pagina web a Zilei Internaţionale a Pământului, www.earthday.org. Anul trecut, grupuri din întreaga lume au început să intre în comunicare activă cu oficialii guvernamentali privitor la politica de mediu. Aceste grupuri au încurajat şcolile şi mediul de afaceri să recicleze şi să întreprindă diverse alte acţiuni în vederea conservării mediului înconjurător.

Multe ţări au început, de asemenea, programe de educaţie de mediu pentru copii astfel încât conservarea mediului să poată începe de la o vârstă mai tânără. Reţeaua Ziua Pământului a făcut de asemenea, echipă cu diferite grupuri religioase, care au încurajat congregaţiile spre a deveni mai responsabile faţă de natură şi mediu. Ziua Pământului este acum sărbătorită pe plan internaţional ca o expresie comună, ca o dorinţă publică de a construi o societate stabilă. Unind cetăţenii activişti, această zi ed ucă şi mobilizează oamenii din întreaga lume pentru a proteja mediul înconjurător.

În anul 2009 ONU a instituit data de 22 aprilie drept sărbătoare oficială a planetei şi  peste 200 de milioane de oameni din 141 de ţări au participat în diferite moduri la  „Ziua Pământului”.

Astăzi “Ziua Pamântului” este sărbătorită pe plan internaţional ca o expresie comună, ca o dorinţă publică de a  educa şi mobiliza oamenii din întreaga lume în vederea protejării mediului înconjurator, prin acţiuni la nivel personal, comunitar, naţional şi internaţional. În prezent există peste 4.000 de organizaţii neguvernamentale în 170 de ţări ce promovează acţiuni de educare a populaţiei în spirit ecologic.

Pe 22 aprilie 2012 oameni din 175 de ţări vor milita de „Ziua Pământului” pentru un viitor mai curat şi mai verde.

2 comentarii

Contra 22-04-2012 - 14:03

Pe naiba!

digital 22-04-2012 - 14:11

hai,virginica deixen,asta nu te-nfioară,până la lacrimi,așa cum te-n fioară coment-urile obscene și atacurile la pseudo-jurnaliști?!
hai deixen retard,ar fi cazul să te iei și de Day Earth!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult