Acasa BusinessMediu-Energie Ziua Pământului 2016. Tu ce protejezi ?

Ziua Pământului 2016. Tu ce protejezi ?

scris de C.P.
17 afisari

Ziua Pământului 2016. Prima Zi a Pamantului s-a sarbatorit pe data de 22 apilie 1970, actiune care a fost initiata de studentul american Denis Hayes.

Ziua Pământului 2016.

Ziua Pământului 2016.

Ziua Pământului 2016. Acest eveniment are peste 25 de milioane de simpatizanti din randul americanilor. Semnificatia istorica a acestei zile a avut ecou si peste hotarele Statelor Unite ale Americii. In SUA s-au adoptat legi stricte pentru protejarea aerului si apei. S-au infiintat noi Agentii de Protectia Mediului si mai multe milioane de americani au trecut la un stil de viata mai econom si ma ‘ecologist’. Douazeci de ani mai tarziu Denis Hayes impreuna cu prietenii lui au dezbatut probleme precum criza ecologica, distrugerea biosferei, poluarea , defrisarea junglelor, extinderea deserturilor, efectul de sera, problemele cauzate de substantele periculoase si radioactive, ploile acide, poluarea oceanelor, astfel incat anii ’90 sa se desfasoare in spiritul „anilor mediului”.

Ziua Pământului 2016. In anul 1989 acestia au creat in California Biroul Informativ al Zilei Pamantului, de unde au coordonat toate actiunile si evenimentele trimitand informatii in toate colturile lumii.

Ziua Pământului 2016. Incepand cu 1990 si in tara noastra se alatura tot mai multi oameni acestei Zile. Planteaza copaci, se organizeaza concursuri de mediu, de curatare a paraurilor si a satelor. Acesta este avantajul cel mai mare al Zilei Pamantului : ca programele localnicilor sunt facute dupa interesele locale si nu numai in aceasta Zi, ci si in zilele „verzi”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult