Acasa BusinessMediu-Energie Ziua Pământului este sărbătorită în 192 de ţări

Ziua Pământului este sărbătorită în 192 de ţări

scris de Ștefan Constantinescu
5 afisari

 Astăzi este sărbătorită Ziua Pământului – un eveniment menit să atragă atenţia asupra problemelor ecologice şi să cheme la acţiune pentru apărarea mediului.
Ziua Pământului a fost marcată pentru prima dată în 1970 în Statele Unite şi este sărbătorită astăzi în 192 de ţări.

Google sarbatoreste Ziua Pamantului

Google sarbatoreste Ziua Pamantului

Anul acesta, reţeaua Zilei Pământului încurajează cât mai mulţi oameni să facă lucruri simple, dar cu impact la protejarea mediului, cum ar fi călătoria cu bicicleta în locul maşinii, trecerea la becuri electrice cu consum redus sau renunţarea la pesticide la cultivarea grădinii.

Google celebrează Ziua Pământului printr-un logo special, interactiv, care prezintă mai multe animale, printre care un leu, doi pinguini, un urs koala şi doi ursuleţi panda, în habitatul lor natural.

Noul logo al Google este interactiv şi se activează de fiecare dată când utilizatorii îşi trec cursorul peste imagini.

Ziua Pământului se sărbătoreşte fiecare an pe 22 aprilie, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mişcare a apărut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care folosirea armelor de foc pentru oprimarea revoltei unor studenţi care militau împotriva războiului din Cambodgia, „Masacrul din 4 mai”, apariţia fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formaţiei Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea oraşului Aiken – nerecunoscut timp de 18 ani, poluarea foarte mare cu gaze şi fum, considerată „semn al prosperităţii”. În aceste condiţii, societatea a început să vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Site-ul Ziua Pământului (Earth Day) a anunţat că a lansat o aplicaţie Facebook creată pentru a le atrage oamenilor atenţia asupra schimbărilor climatice şi pentru a-i încuraja să susţină campania “Un miliard de acţiuni verzi”.

Cu toate acestea, Ziua Pamantului a avut un rol foarte important in mediatizarea problemelor climaterice ale Pamantului. Ea a dat naştere unei organizaţii (Earth Day Organization) cu filiale în peste 170 de ţări şi rezultate notabile în conştientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, efectelor poluarii etc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult