Acasa Business O familie din Arad și-a deschis propria rafinărie în sat

O familie din Arad și-a deschis propria rafinărie în sat

scris de G. D.
33 afisari

Familia Tulcan, din comuna Apateu, și-a deschis rafinărie, în regie proprie, pe un teren din sat. Rafinăria se aprovizionează cu țiței din portul Constanța și are deja un contract de livrare cu Petrom, scrie site-ul arădean arq.ro.

Rafinărie Arad

Rafinărie Arad

Rafinăria West Petrol Rafinare a fost deschisă în această toamnă, după o investiție de „câteva milioane de euro” în comuna Apateu, din judeţul Arad. Este proprietatea unei familii de localnici, a fost făcută în regie proprie şi are o capacitate de rafinare de 250 de tone pe zi.

Tulcan Stelian şi Tulcan Marinela sunt proprietarii rafinăriei West Petrol Rafinare și au deja 40 de angajaţi. Sursa de materie primă este țițeiul furnizat de Oil Terminal Constanţa, cu un contract pentru 5.700 de tone de ţiţei, al cărui preț se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. Primul client va fi Petrom, dar și alți distribuitori din regiune. Stelian Tulcan nu dezvăluie ziariștilor care este sursa banilor investiți în rafinărie, dar spune că a încercat mai multe tipuri de afaceri.

„Am început construcţia rafinăriei acum cinci ani, după ce am văzut în Italia că o rafinărie care la noi se întinde pe 50 de hectare se poate face pe o suprafaţă mai mică cu 95%. Există acum automatizări şi instalaţii miniaturizate care fac tot ce făceau cele de acum 30 de ani. M-a costat câteva milioane de euro, e atât de simplu încât oricine dispune de o sumă similară poate să intre pe domeniu. Nu sunt eu cel mai deştept”, spune Tulcan.

Primăria din Apateu este, probabil, una dintre instituțiile care se bcuură de deschiderea rafinăriei, deoarece încasează taxe și impozite de circa 100.000 de euro.

1 comentariu

Pompiliu 12-12-2013 - 22:53

Parca as crede ca e rrommica puceanu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult