Acasa Business Patronii Dedeman au cumpărat un hotel de lux emblematic din Italia

Patronii Dedeman au cumpărat un hotel de lux emblematic din Italia

scris de Misu Andrei
145 Afisari

Frații Pavăl sunt noii proprietari ai celebrului Grand Hotel din Gardone, de pe malul lacului Garda din Italia, unde au stat de-a lungul vremii Winston Churchill și scriitorii William Somerset, Maugham și Vladimir Nabokov. Hotelul urmează să fie deschis în iunie 2023.

Frații Pavăl, patronii Dedeman, au reușit să achiziționeze cunoscutul Grand Hotel din Gardone (Italia), pe care intenționează să îl deschidă în luna iunie 2023. Anul viitor, hotelul va intra într-un amplu proces de renovare și restaurare, valoarea investițiilor ridicându-se la 45 de milioane de euro.

Grand Hotel Gardone va ajunge astfel pe harta hotelurilor premium de 5 stele. Apex Alliance Hotel Management a fost desemnat operatorul hotelier oficial.

„Achiziția Grand Hotel Gardone, în parteneriat cu investitorul Pavăl Holding, reprezintă un eveniment important pentru compania noastră. Alături de hotelul Hampton by Hilton, aflat în construcție în Veneția, această achiziție este a doua investiție importantă pe care o facem în industria hotelieră din Italia.

În urma reconstrucției planificate și a conversiei hotelului într-un prestigios brand internațional de 5 stele, această destinație va deveni un hotel emblematic în regiune. Intenționăm să păstrăm patrimoniul inestimabil al acestui obiectiv, în timp ce introducem un concept de lux care oferă servicii exclusiviste, facilități îmbunătățite și priveliști impresionante ale Lacului Garda, apreciate atât de către turiștii străini, cât și de cei italieni.

Cu o rivieră restaurată, acest hotel va contribui fără îndoială la dezvoltarea regiunii, va stimula turismul și în viitor va atrage noi investiții”, a declarat Vytautas Drumelis, partener Apex Alliance.

Priveliște de vis și experiență ospitalieră de neuitat

Investitorii Apex Alliance și Pavăl Holding s-au angajat să conserve istoria prestigioasă a hotelului care captivează vizitatorii. Lucrările de renovare sunt preconizate să se încheie în primăvara anului 2026, iar hotelul va deveni o proprietate premium de 5 stele.

„Suntem încântați să anunțăm prima noastră tranzacție internațională, achiziționarea emblematicului Grand Hotel Gardone, un reper atemporal în Italia, care completează perfect portofoliul nostru.

Împreună cu stimatul nostru partener, Apex Alliance, pornim într-o călătorie emoționantă pentru a repoziționa Grand Hotel Gardone într-o destinație de cinci stele la nivel internațional, respectând în același timp istoria sa captivantă și bogatul său patrimoniu.

Viziunea noastră comună este aceea de a crea o destinație de neegalat pe malul acestui lac, care să răspundă nevoilor exigente ale călătorilor locali și internaționali care caută îmbinarea perfectă a frumuseții naturii cu bogăția culturală și experiența ospitalieră excepțională”, a declarat Karina Pavăl, vicepreședintele Pavăl Holding.

Cea mai mare tranzacție din România

Hotelul, care și-a deschis porțile în 1884, are 167 de camere, iar fațada dă chiar spre lacul Garda.

De-a lungul timpului, Grand Hotel a primit oaspeți renumiți precum regele George de Saxonia, la începutul secolului al XX-lea, Gabriele D’Annunzio și Winston Churchill, poetul laureat al premiului Nobel, Paul Heyse, scriitorii William Somerset, Maugham și Vladimir Nabokov, până la mari vedete ale muzicii, teatrului și dansului care au evoluat la festivalul de vară „Vittoriale” în ultimii ani.

Aceasta este prima achiziție a fraților Pavăl în afara țării făcută publică, care marchează și intrarea pe un nou segment, cel hotelier. Recent, frații Pavăl au preluat șapte clădiri de birouri prin cea mai mare tranzacție înregistrată vreodată în România.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au urcat pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogați români, detronându-l pe Daniel Dines de la UiPath, a cărui avere s-a redus considerabil din cauza prăbușirii acțiunilor pe bursă. Cei doi frați au avere estimată la 13 miliarde de lei și au, pe lângă lanțul de distribuție din bricolaj, și investiții în domeniul imobiliar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult