Acasa Business Turism: Ce-şi doresc românii în concediu

Turism: Ce-şi doresc românii în concediu

scris de S. P.
2 afisari

Turiştii din Moldova preferă în vacanţele din străinătate hotelurile de cinci stele, în timp ce ardelenii renunţă la lux în favoarea preţului mai mic.

Bucureştenii preferă Antalya

Bucureştenii preferă Antalya (foto: tripadvisor.com)

„În Ardeal este altă mentalitate faţă de Bucureşti, întâi îţi faci casă, îţi acoperi cheltuielile, îţi plăteşti datoriile şi te uiţi cu grijă la bani când pleci în vacanţă. În Bucureşti este alftel, am, n-am datorii, important este să-mi petrec vacanţa şi datoriile le plătescu la anul”,  spune Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45.

El a afirmat că bucureştenii se îndreaptă mai mult spre Antalya (Turcia) şi spre hotelurile de cinci stele, iar în Ardeal se preferă Grecia, unde hotelurile sunt mai puţin luxoase şi mai ieftine.

„Moldovenii merg după principiul «O vacanţă am şi vreau ca în vacanţa respectivă să fiu domn». Dacă pe piaţa din Iaşi şi pe cea din Bacău ofertăm un hotel de patru stele în Antalya, la un preţ senzaţional, 300 de euro în luna iulie, nu se înscrie nimeni. Dacă le-am oferi însă unul de cinci stele s-ar înscrie mulţi. Moldovenii, ca şi o parte dintre bucureşteni, se uită fie să fie foarte foarte bun hotelul şi dacă îl pot lua şi cu jumătate de preţ ar fi excelent. Ardelenii nu se aruncă la acest tip de oferte. În Moldova, dacă nu este cinci stele de lux, ca să îi placă lui şi să se întoarcă acasă şi să spună unde a stat, nu-l interesează”, a spus Burcea.

Paralela 45 are acum 35 de agenţii la nivel naţional şi a încheiat anul trecut cu afaceri de 35 de milioane de euro, menţionează Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult